Για "μάθημα" το οποίο θα δώσει η Τουρκία στον "πραξικοπηματία Χαφτάρ", ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), εάν οι δυνάμεις του συνεχίσουν να επιτίθενται "στην κυβέρνηση της Λιβύης" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με την ιδιότητά του αρχηγού του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην κοινοβουλευτική ομάδα του τελευταίου.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία εκεχειρίας που πρότειναν Ρωσία και Τουρκία μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στη Λιβύη, ενώ αντίθετα η Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης (GNA), υπό τον Φαγέντ Αλ Σάρατζ είχε "συμφιλιωτική στάση".

"Εάν η Τουρκία δεν είχε επέμβει, ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ θα είχε καταλάβει όλη τη Λιβύη και θα είχε οδηγήσει τον λαό της στα δίχτυα των διώξεων", πρόσθεσε, μιλώντας στους βουλευτές του AKP ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ο Τ. Ερντογάν έστρεψε τα πυρά του ακόμη μία φορά και κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να επέμβει για να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραβίασης της εκεχειρίας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο της συριακής αντιπολίτευσης και των Σύρων ανταρτών στο συριακό έδαφος.

Ρωσία και Άσαντ σταμάτησαν την Κυριακή τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ, καθώς τέθηκε σε ισχύ κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί νωρίτερα με την Τουρκία.

"Η Τουρκία δεν έχει αυτοκρατορικού τύπου φιλοδοξίες σε Συρία, Λιβύη και Μεσόγειο, αλλά έχει ως μόνον στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της, του μέλλοντός της και του μέλλοντος των αδελφών της", κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: capital.gr