Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Τρίτη ότι η αποχώρηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) από τη Μόσχα χωρίς την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, δείχνει πως ο ηγέτης της ανατολικής Λιβύης δεν επιθυμεί την ειρήνη, όπως μεταδίδει το yenisafak.com.

"Το γεγονός ότι ο Χαφτάρ δεν υπέγραψε το σύμφωνο εκεχειρίας στη Λιβύη, δείχνει ποιος θέλει τον πόλεμο και ποιος την ειρήνη", δήλωσε σύμφωνα με το capital.gr, ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται, πως χθες έλαβαν χώρα οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα για την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, με τον Χαφτάρ να φεύγει χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός, προσθέτοντας ότι εάν ο Χαφτάρ συνεχίσει να κρατάει την ίδια στάση, τότε η σύνοδος με θέμα τη Λιβύη που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει κανένα νόημα.