Αυξημένα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των απειλών που δέχεται για την ζωή του τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου Ο εκλεγμένος πρόεδρος στη Γουατεμάλα, Αλεχάντρο Γιαματέι, όπως κατήγγειλε χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος χθες συμμορίες του υποκόσμου απειλούν να τον δολοφονήσουν στην τελετή ορκωμοσίας του σήμερα Τρίτη.

 «Ζητήσαμε συνδρομή από μια διεθνή αστυνομική υπηρεσία», πρόσθεσε ο Γιαματέι.

Εξήγησε πως δέχθηκε «πολλές τηλεφωνικές κλήσεις» που εξακριβώθηκε ότι έγιναν από «το εσωτερικό μιας φυλακής», όπου «άναψαν πράσινο φως, όπως λένε τα μέλη των συμμοριών, για να μου πάρουν το κεφάλι αύριο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παράδοση της εξουσίας από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζίμι Μοράλες στον Γιαματέι είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη στο Εθνικό Θέατρο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας στις 14:00 [τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας].

Ο Γιαματέι, ο οποίος ανήκει στη σκληρή δεξιά, έχει διαμηνύσει ότι θα πατάξει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος αφού αναλάβει την προεδρία της χώρας: «θα καταδιώξουμε τους εγκληματίες κάθε λογής, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως θέλουν να ζουν οι Γουατεμαλτέκοι», έχει δεσμευθεί.