ΒΒG: Οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά την ιατρική νοσηλεία

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί Η Ελλάδα να εξέρχεται από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, όμως οι Έλληνες συνεχίζουν να βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της λιτότητας, καθώς το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Περισσότεροι από το 8% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος ιατρικής περίθαλψης, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με μόλις το 1% των Ευρωπαίων να επικαλούνται δυσκολίες στο να ανταποκριθούν οικονομικά στις ιατρικές ανάγκες, όπως επισημαίνει το Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο «οι Έλληνες συνεχίζουν να υποφέρουν λόγω ακριβών νοσηλίων».

Η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, όπως έχει υποσχεθεί η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο, θα μπορούσε να συμβάλει στο να αλλάξει η κατάσταση, αν και η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, σημειώνεται στο άρθρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα δαπανά 1.650 ευρώ κατά κεφαλήν στην υγειονομική περίθαλψη, ποσό που υπολείπεται κατά ένα τρίτο και πλέον από τον μέσο όρο στην Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό αντιστοιχεί στο 8,4% του ΑΕΠ, αλλά στο πλαίσιο της συρρικνούμενης οικονομίας, οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν σημαντικά από το 2009. Ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών υγείας αποτελεί μέρος των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας. Επί του παρόντος, το 59% των δαπανών για την υγεία χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο, ενώ οι άμεσες δαπάνες από τους ασθενείς (35%) είναι υπερδιπλάσιες του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.