Ελ Μαχντάουι Φάρατζ: O Λίβυος Ναύαρχος με την Ελληνική καρδιά

|
THESTIVAL TEAM

O Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, αρχηγός του στόλου της Λιβύης, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του OPEN για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, μετά τη σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που έγινε θέμα συζήτησης διεθνώς.

O Λίβυος Ναύαρχος που φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στη χώρα μας, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του κάνοντας μια μεγάλη καριέρα στο ναυτικό, έκανε αίσθηση με την ανάρτησή του στα social media και το μήνυμα που έστειλε μέσω αυτής σε άπταιστα ελληνικά: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN δήλωσε: «Εγώ έγραψα την αλήθεια. Τι θα γίνει. Η αλήθεια που θα γίνει. Σε λίγες μέρες αυτή τη συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ, θα την σκίσουμε εμείς. Να μην ανησυχείτε. Αυτή η συμφωνία σε λίγες ημέρες θα είναι στην τουαλέτα».

Όπως τόνισε: «Η Τουρκία ξέρει ότι ο Σάρατζ, έχει λίγες ημέρες εδώ στη Λιβύη. Θα φύγει ο Σάρατζ. Θα τον διώξουμε εμείς». Στέλνοντας ακόμη ένα βροντερό μήνυμα, με το ύφος ενός αξιωματικού βγαλμένου από το φυτώριο των ηγετών της παγκόσμιας ναυτοσύνης, είπε στο OPEN: «Δεν φοβάμαι τους Τούρκους. Μόνο τον Θεό»

Η πατρίδα του Ελ Μαχντάουι Φάρατζ σπαράσσεται από τον εμφύλιο. Αυτές τις ημέρες δίνονται καθοριστικές μάχες για την απελευθέρωση της Τρίπολης, εξέλιξη που θα ακυρώσει και τη συμφωνία του Χαφτάρ – Ερντογάν.

Μιλώντας για τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, ο Λίβυος Ναύαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Δεκαοχτώ χρονών μπήκα στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέντε χρόνια μου έδειξαν κάτι, το στρατιωτικό ήθος. Σπούδασα σαν Έλληνας και έχω πάρα πολλούς φίλους από τη ΣΝΔ. Τους συμμαθητές μου δεν τους ξεχνάω. Μέναμε στην Σχολή σαν αδέρφια». Όπως υποστήριξε, μετά την απομάκρυνση του Σάρατζ θα αναπτυχθούν ξανά οι σχέσεις Ελλάδας Λιβύης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.