Πρόταση Μακρόν για διεξαγωγή διεθνούς συνόδου για παροχή βοήθειας στην Αλβανία

|
THESTIVAL TEAM

Την πρόταση για διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στην Αλβανία ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 6,4 βαθμών, με περισσότερους από 50 νεκρούς, στα τέλη Νοεμβρίου, διατύπωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

“Έχουμε ανάγκη από μια σύνοδο αλληλεγγύης με την Αλβανία” δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος πρόεδρος μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Ουάτφορντ, κοντά στο Λονδίνο.

Αυτή η σύνοδος, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Γαλλία, στοχεύει στο να κινητοποιήσει “κρατικούς ή ιδιωτικούς εταίρους” για να “οργανώσουν την ανοικοδόμηση” μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, που άφησε άστεγους 5.000 ανθρώπους, εξήγησε ο Εμανουέλ Μακρόν όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Τιράνων επηρεάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τη γαλλική αντίθεση στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε ότι οι “συνθήκες δεν υφίστανται” και ότι η διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι “πάρα πολύ γραφειοκρατική και συγκεχυμένη”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.