Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το το Nave Constellation της Navios Maritime Acquisition (συμφερόντων Φράγκου).

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία Dryad Global, το περιστατικό συνέβη 66 ναυτικά μίλια από πετρελαϊκό terminal στη Νιγηρία

Ολες οι αρμόδιες αρχές έχουν ειδοποιηθεί και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους, αναφέρει το ethnos.gr.

Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας Dryad Global, το περιστατικό συνέβη κοντά στη Νιγηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν πειρατές επιτέθηκαν στο πλοίο,

Όταν οι πειρατές αποχώρησαν από το πλοίο, πήραν ως ομήρους τα 19 μέλη του πληρώματος (18 Ινδούς και έναν Τούρκο) ενώ σύμφωνα με την Dryad Global, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν στο πλοίο ακόμη επτά μέλη του πληρώματος.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η διαχειρίστρια εταιρεία Anglo-Eastern και η Navios επισήμαναν ότι η εγκληματική συμμορία πήρε μαζί της 19 από τα μέλη του πληρώματος ως ομήρους, ενώ επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και είχαν την εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση για να περιμένουν την άφιξη ενός πλοίου υποστήριξης. Δεν σημειώθηκε ρύπανση ή βλάβη στο τάνκερ.