«Απειλή για το λιβυκό κράτος, το μέλλον και την ασφάλεια» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αφρικανικής χώρας, που ελέγχεται από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης λέει «όχι» στη συμφωνία, με τον πρόεδρο της Βουλής, Αγκίλα Σαλέχ, να στέλνει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ενώ ανάλογη επιστολή έστειλε και στον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Χέιτ, όπως μεταδίδει το Al Arabiya.

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν επιμένει ότι η συμφωνία ισχύει.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ είναι «κλινικά νεκρή» για να υπογράφει «παράνομες» συμφωνίες, που συνιστούν σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και «δεν σέβονται τα έννομα δικαιώμνατα άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου». Και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οηε να παρέμβει για να βάλει φραγμό στις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη.