Μακελειό στο Μεξικό: 13χρονος περπάτησε 23χλμ αναζητώντας βοήθεια

|
THESTIVAL TEAM

Ένας 13χρονος, επιζών της επίθεσης, που έγινε τη Δευτέρα σε αμερικανική κοινότητα στο Μεξικό και αποδίδεται σε καρτελ ναρκωτικών, έκρυψε τα αδέρφια του σε ένα θάμνο και περπάτησε 23 χιλιόμετρα σε αναζήτηση βοήθειας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Τρεις μητέρες με τα δεκατέσσερα παιδιά τους, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, ξεκίνησαν την Δευτέρα με τρία αυτοκίνητα από το Bavispe της Σονόρα με κατεύθυνση τη γειτονική πολιτεία Chihuahua. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, από την οποία σκοτώθηκαν έξι παιδιά και τρεις γυναίκες, ο Ντέβιν Λάνγκφορντ έκρυψε τα έξι αδέρφια του σε θάμνους και τα κάλυψε με κλαδιά.

Στη συνέχεια, ο 13χρονος περπάτησε επί έξι ώρες έως τη βάση της κοινότητας στη La Mora, όπως έγραψε η συγγενής του Κέντρα Λι Μίλερ στο Facebook.Αφού ο Ντέβιν έφτασε στην περιοχή, μέλη της κοινότητας σκέφτηκαν να πάνε με όπλα στο σημείο της επίθεσης αλλά τελικά αποφάσισαν να περιμένουν για ενισχύσεις αφού «συνειδητοποίησαν ότι θα κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή υπήρχαν συνεχόμενοι πυροβολισμοί επί ώρες, στα βουνά κοντά στη La Mora», δήλωσε η Μίλερ.

Εν τω μεταξύ, μία από τις αδερφές του Ντέβιν, η 9χρονη ΜακΚένζι, αφού εκείνος δεν επέστρεψε, άφησε τα πέντε αδέρφια της και περπάτησε επί πέντε ώρες μέσα στο σκοτάδι, φτάνοντας τελικά σε διασώστες. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Φοίνιξ και νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, καθώς η οκτάχρονη Κόντι πυροβολήθηκε στο σαγόνι και το πόδι, η 14χρονη Κάιλι στο πόδι, ο 4χρονος Ζάντερ στην πλάτη και ο 9 μηνών Μπρίξτον στο στήθος.

Τη ζωή τους έχασαν η 30χρονη Μαρία Ρονίτα Μίλερ και τα 8 μηνών δίδυμά της Τίτους και Τιάνα, ο 12χρονος Χάουαρντ Τζούνιορ, η 10χρονη Κρίσταλ σκοτώθηκε όταν το SUV εξερράγη έπειτα από τους πυροβολισμούς, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πίσω, σκοτώθηκε η 43χρονη Ντόνα Λάνγκφορντ, οι 11χρονοι γιοι της και η Κριστίνα Λάνγκφορντ.

Τα θύματα είναι μέλη της οικογένειας ΛεΜπαρόν, η οποία συνδέεται με μία κοινότητα Μορμόνων που εδώ και δεκαετίες έχει εγκατασταθεί στο Μεξικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας του Μεξικού, τα συγκεκριμένα άτομα ενδεχομένως να έγιναν στόχος κατά λάθος. Ωστόσο, μέλη της οικογένειας υποστήριξαν ότι η κοινότητά τους, που είναι κρατήσει στάση ενάντια στα καρτέλ, είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν.

Στην πολιτεία Σονόρα του Μεξικού, αντιμάχονται δύο συμμορίες, η La Linea που έχει δεσμούς με το μεγαλύτερο καρτέλ Juárez, και η Los Chapos που είναι μέρος του καρτέλ Sinaloa.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.