Συνετρίβη μεταγωγικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού που είχε μεταβεί στα νότια του Tel Abyad της Συρίας προκειμένου να μεταφέρει τραυματισμένους στρατιώτες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προέκυψε τεχνική βλάβη κατά την προσγείωση.
Τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.
σχόλια αναγνωστών
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Απάντηση σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και αναπαρήχθησαν από ελληνικά, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη αλλά και τα υπόλοιπα ιπποειδή στη χώρα μας, έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Στη δήλωσή του ο κ. Βορίδης τονίζει πως "το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο" ενώ διαβεβαιώνει ότι "στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια".
Η πλήρης δήλωση του κ. Βορίδη:
«Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας.
Για το σκοπό αυτό ενημερώνουμε έγκαιρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ορθές συνθήκες ευζωίας και εργασίας των ζώων, τόσο σε επιστημονικό πεδίο όσο και σε βιοηθικό.
Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους.
Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 €.
Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα».
Συνολικά 172 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αιγαίο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:
"Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή “ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ” ν.Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 26χρονος χειριστής της λέμβου.
Επίσης, στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή “ΑΓΡΙΛΙΑ” ν.Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 28χρονος χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου, στην παραλία “ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ”, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 19χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου.
Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ” ν.Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 34χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας".
Μενίρ, μαγικός ζωμός, δρυίδης, αγριογούρουνο. Αν οι λέξεις που μόλις διαβάσατε σας ακούγονται οικείες, τότε σίγουρα μιλάτε την γλώσσα των Γαλατών και των, θεοπάλαβων πολέμιων των Ρωμαίων μαχητών, Αστερίξ και Οβελίξ.
Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ελληνική διπλωματία σε ότι αφορά τη διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διοργανώνει άτυπο πρωινό εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρώφ, καθώς και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καίρια πρωτοβουλία, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, καθώς θα δώσει την ευκαιρία για μια γόνιμη, με άτυπο χαρακτήρα, ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων για το πως θα πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση σχετικά με τη διεύρυνση, στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου αλλά και των γαλλικών προτάσεων αναφορικά με τη μεθοδολογία της διεύρυνσης.
Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την επιβεβαιωμένη συμμετοχή άνω των 20 υπουργών Εξωτερικών τη ΕΕ, που υπερβαίνει κατά πολύ τη συνήθη συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.
Πιο συγκεκριμένα, στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρέλι, καθώς και από τη Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Χέλγκα Σμιτ.
Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η πρωτοβουλία εντάσσεται σε σειρά ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας να στηρίξει εμπράκτως τη διεύρυνση της ΕΕ στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η ευρωπαϊκή προοπτική των οποίων είναι προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας, καθώς και προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήδη από το 2003, όταν υιοθετήθηκε η ατζέντα της Θεσσαλονίκης.