Φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές “εκτέλεσαν” τουλάχιστον εννέα ανθρώπους στη Συρία

|
THESTIVAL TEAM

Τουλάχιστον εννέα πολίτες «εκτελέσθηκαν» στη Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές που συμμετέχουν στην επίθεση την οποία έχει εξαπολύσει η Άγκυρα κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Την Τετάρτη, οι τουρκικές δυνάμεις και φιλοτουρκικές συριακές πολιτοφυλακές εξαπέλυσαν επίθεση στη βορειοανατολική Συρία για να απομακρύνουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Τα μέλη των ομάδων αυτών είναι πρώην αντάρτες που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όμως, με την εξέλιξη της σύρραξης και την αποδυνάμωση των ένοπλων ανταρτικών ομάδων, αυτές οι πολιτοφυλακές χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται πλέον από την Άγκυρα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν δύο βίντεο. Το πρώτο δείχνει δύο άνδρες ντυμένους με πολιτικά γονατισμένους στο έδαφος, την ώρα που ένας μαχητής δίπλα τους ανακοινώνει ότι αιχμαλωτίσθηκαν από αντάρτες της οργάνωσης Ahrar al-Sharkiya.

Στο βίντεο αυτό, στο οποίο δεν φαίνεται η εκτέλεση, αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter μαζί με μία φωτογραφία που δείχνει τους δύο αιχμαλώτους γονατισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.