Την έναρξη της επιχείρησης της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" ενάντια στις "τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/YPG και ISIS", έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ο "Συριακός Εθνικός Στρατός", που αποτελείται από Σύρους Άραβες αντικαθεστωτικούς αντάρτες, που μάχονται από το 2011 ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.

"Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τον διάδρομο των τρομοκρατών στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή", ανέφερε μέσω Twitter o Ερντογάν.

"Με την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, θα εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές απειλές έναντι της χώρας μας. Με την ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ την οποία θα δημιουργήσουμε, θα παρέχουμε τη δυνατότητα επιστροφής των Σύρων προσφύγων στη χώρα τους. Θα προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα σώσουμε τους λαούς της περιοχής από τα νύχια των τρομοκρατών", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.