«Πολύ σύντομα» μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, συμμαχία σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζεται από την Άγκυρα) θα περάσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όπως ανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter.

Εν όψει της σχεδιαζόμενης επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την παράταση ενός έτους της εξουσιοδότησής του στην κυβέρνηση να εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς - όπως υποστήριξε - παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, όπως είπαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.