Τρομαγμένοι από κινηματογράφο της Νέας Υόρκης έφυγαν θεατές, όταν ένας τύπος άρχισε να πανηγυρίζει έντονα τις δολοφονίες του Joker, κατά τη διάρκεια προβολής της νέας ταινίας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο αντί-ήρωας του Χοακίν Φίνιξ από την πρώτη ημέρα προβολής του εκτός από τα απανωτά ρεκόρ στο box office έχει σπάσει και τα νεύρα των θεατών με όλο αυτό το κλίμα φόβου που έχει δημιουργηθεί για τυχόν μιμητές του βίαιου Joker του Τοντ Φίλιπς.

Δεν ήθελε λοιπόν και πολύ να δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή σε κινηματογράφο στην Times Square την Παρασκευή, όταν ένας θεατής που φέρεται να ήταν μεθυσμένος άρχισε πανηγυρίζει και να χειροκροτεί δυνατά καθώς ο Joker άρχισε να θερίζει κόσμο.

Αρκετοί θεατές άρχισαν να φωνάζουν στο νεαρό άντρα να σταματήσει όμως αυτός όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά άρχισε να φτύνει κάποιους με αποτέλεσμα ορισμένοι θεατές να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

«Τρόμαξα όπως και πολύ κόσμος», ανέφερε ο θεατής και συνέχισε περιγράφοντας «Ήταν περίπου στα μισά της ταινίας όταν ο Joker άρχισε να σκοτώνει κόσμο. Τότε ο άντρας άρχισε να πανηγυρίζει και να χειροκροτεί για περίπου ένα λεπτό. Του είπαμε να σταματήσει αλλά αυτός συνέχισε ακόμα περισσότερο σαν τρελός. Εντέλει ήρθε η ασφάλεια και τον έβγαλε έξω από το χώρο. Όταν τελείωσε η ταινία και βγήκαμε έξω ήταν ακόμα εκεί ενώ υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί γύρω από το σινεμά».

Ένας άλλος θεατής πρόσθεσε «ο άντρας καθόταν πίσω μου και έπινε κάτι που έμοιαζε να είναι αλκοόλ. Η συμπεριφορά του σε συνδυασμό με τη βία στην οθόνη δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα στον κόσμο. Νομίζω ότι ήταν ένας ακίνδυνος μεθυσμένος τύπος, αλλά όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας για μια ενδεχόμενη επίθεση έχουν κάνει τον κόσμο να ανησυχεί».

Αναφέρεται ότι στα σινεμά που προβάλλεται ο «Joker» υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη τόσο απέξω όσο και μέσα με μυστικούς αστυνομικούς που παριστάνουν τους θεατές, ενώ και το FBI παρακολουθεί την online δραστηριότητα γύρω από την ταινία.