Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελίας, δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 23χρονο ηθοποιό Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στις 3 Αυγούστου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Ο Ουστίνοφ, ισχυριζόμενος ότι συνελήφθη ενώ περίμενε έναν φίλο του και ότι ουδέποτε επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, αρνήθηκε την κατηγορία ενώ η ποινή φυλάκισης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ρωσικό καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την παρέμβαση της αρμόδιας επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα, όπως και της γενικής εισαγγελίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε, ωστόσο, ότι ο Ουστίνοφ θα παραμείνει ελεύθερος έως την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εξετασθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η έφεση την οποία έχει καταθέσει ο δικηγόρος του. Παράλληλα, το Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να επιβάλει στον Ουστίνοφ τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη Μόσχα, τον οποίο ζήτησε η γενική εισαγγελία

Οι συγγενείς του Ουστίνοφ ευχαρίστησαν όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον Πάβελ Ουστίνοφ , καθώς και τη γενική εισαγγελία που τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του. Ο Ουστίνοφ αναμένεται να βγει από το κέντρο κράτησης στο οποίο κρατείται αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ