Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό –Εκκενώθηκε χωριό

|
THESTIVAL TEAM

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 11:40 στην περιοχή Πάχνας – Μαλλιάς – Κισσούσας στην επαρχία Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκαν σε συναγερμό τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει από το μέτωπο των πυρκαγιών, η φωτιά κατακαίει ότι βρίσκεται στο πέρασμά της ανάμεσα στα χωριά Πάχνα και Κισσούσα, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το χωριό Βουνί.

Την κατάσταση, σύμφωνα με όλους τους αρμόδιους, δεν είναι ενθαρρυντική λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ η φωτιά δύσκολα θα τεθεί υπό έλεγχο επειδή υπάρχουν πολλά μέτωπα.

 Τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πυρκαγιά στη Λεμεσό

Το μεσημέρι εκκενώθηκε για καθαρά για προληπτικούς λόγους- το χωριό Κισσούσα, στο οποίο διέμεναν 10 άτομα. Οι κάτοικοι του χωριού μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.

 Επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί επιπρόσθετα σε εναέρια μέσα από 2 ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Σε επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με 5 στελεχωμένες φορητές μονάδες πυρόσβεσης ( 3 πολιτικής άμυνας και 2 του Ταμείου Θήρας).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με 18 πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.