Τη διαβεβαιώση της ότι τα δικαιώματα των περίπου 150.000 Ελλήνων πολιτών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία είναι εγγυημένα «σε όλα τα σενάρια του Brexit» εξέφρασε η Τερέζα Μέι μέσα από συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί και σημαντικοί δεσμοί μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Η συμβολή των Ελλήνων στη ζωή της Βρετανίας είναι ανεκτίμητη. Γι' αυτό έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα σενάρια του Brexit» διαμήνυσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, επισημαίνοντας έτσι το ρόλο που διαδραματίζουν οι Έλληνες της ομογένειας στη Βρετανία.

Η κα Μέι αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως «η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γίνει η Ελλάδα ένα επιτυχημένο, εξωστρεφές έθνος, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εγώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η διεύρυνση της συνεργασίας μας στο εμπόριο και την ασφάλεια» τόνισε η πρωθυπουργός.