Υποκρισία χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών, Τζον Μέιτζορ, την ιδέα κάποιων υποψηφίων για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος να προτείνουν την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου, προκειμένου να σταματήσουν το Σώμα να εμποδίσει την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.

Ο Μέιτζορ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον συγκεκριμένο ισχυρισμό που φάνηκε να υιοθέτησε στις προεκλογικές του τοποθετήσεις ο υποψήφιος πρώην υπουργός για το Brexit, Ντομινίκ Ράμπ, ενώ φημολογείται ότι δεν το έχει αποκλείσει και ο επικρατέστερος πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα του Brexit και της ομάδας των Τόρις του ERG.

"Οι υποστηρικτές του Brexit που εξετάζουν αυτή την ιδέα είναι ένοχοι για υποκρισία" είπε χαρακτηριστικά. "Όταν προτείνεις ότι αναστέλλουμε τη λειτουργία του κοινοβουλίου επειδή το κοινοβούλιο ίσως πάρει μία διαφορετική απόφαση από αυτή μίας συγκεκριμένης παράταξης, τότε προχωράς σε ένα πολύ επικίνδυνο έδαφος. Εάν κοιτάξω πίσω στην ιστορία της Βρετανίας, τότε δεν μπορώ να φανταστώ τον κ.Ντισραέλι, τον κ.Γκλάντστον, το κ.Τσόρτσιλ ή την κα Θάτσερ, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους να λένε: ας παραμερίσουμε το κοινοβούλιο, ενόσω θα διεκπεραιώνω αυτή την δύσκολη πολιτική, με την οποία ένα μέρος του κόμματός μου διαφωνεί. Είναι ουσιωδώς αντισυνταγματικό. Και το να ακούω αυτό το επιχείρημα από ανθρώπους που στην συζήτηση για την αποχώρηση μιλούσαν για διακύβευση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου, δεν είναι μόνο προσβολή, είναι υποκρισία" δήλωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οποιοσδήποτε σκέφτηκε έστω για λίγο κάτι τέτοιο δεν έχει κατανοήσει τι σημαίνει κοινοβούλιο, τι σημαίνει κυριαρχία, ούτε τι ακριβώς είναι η ηγεσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο πιο γρήγορα το κοινοβούλιο σταματήσει ολοκληρωτικά και για πάντα αυτή την ιδέα, τόσο το καλύτερο, κατέληξε.