ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών

|
THESTIVAL TEAM

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως όχι μόνο παραμένει το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά διευρύνει και το προβάδισμά του.

Ο Μπάιντερ προηγείται σε νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση το 29% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν στις προκριματικές που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση, στα τέλη Απριλίου, πριν καν ανακοινώσει ο βετεράνος πολιτικός ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα.

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σε ποσοστά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός από τους νέους (18-37 ετών), που προτιμούν τον Μπέρνι Σάντερς, τον γερουσιαστή από το Βερμόντ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρά τις ανησυχίες για την ηλικία του, καθώς είναι 76 ετών και την κριτική που του έχει ασκηθεί για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, ο Μπάιντεν παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις.

Μάλιστα, διεύρυνε το ποσοστό του και στις γυναίκες, κατά 4 μονάδες, αφού το 29% από εκείνες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι θα τον ψήφιζαν.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών ψηφοφόρων, εκείνοι που στηρίζουν άλλους υποψηφίους είπαν ότι ο Μπάιντεν θα ήταν η κορυφαία επιλογή τους στην περίπτωση που ο πολιτικός που προτιμούν αποφασίσει να αποσυρθεί από την κούρσα.

«Αυτή τη στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται σαφώς πρώτος στις προκριματικές», είπε ο δημοσκόπος Κρις Τζάκσον. Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 13%, έρχεται ο Σάντερς. Από τους υπόλοιπους 20 υποψηφίους κανείς δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 6%.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.