Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με τις ρώσικες εφημερίδες Kommersant και RBK επικαλούμενες πηγές που σχετίζονται με την προετοιμασία της επίσκεψη.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες δια του εκπροσώπου του, του Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία της συνάντησης.

Ωστόσο οι ρωσικές εφημερίδες, έγραψαν ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Βλαδιβοστόκ και συγκεκριμένα σε κάποιο κτίριο της πανεπιστημιούπολης του πανεπιστημίου της Ρωσικής Άπω Ανατολής που βρίσκεται στο νησί Ρούσκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, θα φθάσει στην Ρωσία την νύχτα της 23ης προς την 24η Απριλίου στην παραλιακή πόλη της Βόρειας Κορέας Ρατζίν και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί προς την Ρωσία.

Μετά τις συνομιλίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για την Κίνα ενώ η βορειοκορεάτης ηγέτης θα παραμείνει για μια ημέρα στο Βλαδιβοστόκ, όπου θα παρακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει προετοιμασθεί ειδικά για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις πηγές της ρωσικής εφημερίδας ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί αξιοθέατα της πόλης όπως επίσης και τοποθεσίες που είχε επισκεφθεί ο πατέρας του, ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ, το 2002.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η αντιπροσωπεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία θα αποτελείται από 230 άτομα, θα αφιχθεί στην Ρωσία με το θωρακισμένο τρένο , το οποίο είχε χρησιμοποιήσει όταν επισκέφθηκε την Ρωσία ο πατέρας του, ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ, αναφέρει η iefimerida.gr .