Ethiopian Airlines: Στα χέρια των Γάλλων ερευνητών τα μαύρα κουτιά

|
THESTIVAL TEAM

Στα χέρια της ερευνητικής αρχής της γαλλικής ασφάλειας, στο Παρίσι, βρίσκονται τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737 MAX, των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το οποίο συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα παρασύροντας στον θάνατο και τους 157 επιβαίνοντες.

«Η αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής των ερευνητών του Γραφείου Διερεύνησης Δυστυχημάτων έφτασε στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικής Αρχής της γαλλικής ασφάλειας και άρχισε στο Παρίσι η διαδικασία της έρευνας», αναφέρουν οι Ethiopian Airlines στο μήνυμά τους στο Twitter.

Το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών συνετρίβη την Κυριακή λίγο μετά την απογείωσή τους από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι.

Ήταν το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με Boeing του συγκεκριμένου τύπου σε διάστημα πέντε μηνών. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα Boeing 737 MAX της Lion Air συνετρίβη στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές θα εξετάσουν οποιαδήποτε σχέση και στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις των αεροπλάνων της 737 MAX, η πτήση των οποίων έχει απαγορευτεί προσωρινά στον κόσμο μετά τα ατυχήματα.

Η επιτροπή ασφάλειας των μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιταχύνει την δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την τραγωδία με το αεροπλάνο της Lion Air τον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας δήλωσε στο Reuters ότι η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα θα επιταχυνθεί και η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, νωρίτερα από το επόμενο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν προηγουμένως να δημοσιοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.