Αγωγή-μαμούθ από το Ίδρυμα Τζάκσον για το ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland”

|
THESTIVAL TEAM

Tο ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατέθεσε αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της HBO για το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Σύμφωνα με το ίδρυμα η εταιρεία παραβιάζει συμφωνία του 1992 στην οποία η ίδια δεσμευόταν ότι δεν θα προβάλει δυσφημιστικό περιεχόμενο για το Μάικλ Τζάκσον.

Το συμβόλαιο υποστηρίζει το ίδρυμα στην 53σελιδη αγωγή του είχε υπογραφεί όταν το ΗΒΟ είχε μεταδώσει την εκπομπή Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour.

Το ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance τον περασμένο μήνα αφορά στις μαρτυρίες δύο ανδρών οι οποίοι -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- δεχόντουσαν κακομεταχείριση και σεξουαλική παρενόχληση από τον τραγουδιστή σε ηλικία δέκα ετών.

Στο κείμενο της αγωγής το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «ένας μονόπλευρος μαραθώνος προπαγάνδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν έναν αθώο άνθρωπο που δεν βρίσκεται εν ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Από την πλευρά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει την στήριξή της στο ντοκιμαντέρ. «Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες για να υπονομευτεί το ντοκιμαντέρ, τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν. Θα προχωρήσουμε με τη μετάδοση του Leaving Neverland στις 3 και 4 Μαρτίου» δήλωσε εκπρόσωπος της ΗΒΟ.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.