Μογκερίνι: “Αξιοθαύμαστο το επίτευγμα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας”

|
THESTIVAL TEAM

Ικανοποιημένη για το γεγονός πως η Βόρεια Μακεδονία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ εμφανίστηκε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, συνεχάρη τις ηγεσίες και τους λαούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για το «αξιοθαύμαστο επίτευγμά τους».

«Ήταν χαρά μου να βρεθώ στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, διότι έχουμε τώρα στενότερη από ποτέ συνεργασία της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ. Αλλά σε μια προσωπική όσο και θεσμική παρατήρηση, ήμουν ευτυχής να βρίσκομαι εκεί για πρώτη φορά με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας να κάθεται δίπλα μου. Θα ήθελα να συγχαρώ εδώ την ηγεσία και τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας για το αξιοθαύμαστο επίτευγμα το οποίο νομίζω μας εμπνέει όλους. Και αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την ασφάλεια, πιστεύω», δήλωσε η κ. Μογκερίνι από το βήμα της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Αναφερόμενη στα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της κοινής αμυντικής πολιτικής, χρησιμοποίησε τη διάσημη φράση του Νέλσον Μαντέλα, «όλα φαίνονται απίθανα, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα», κάτι το οποίο, όπως είπε, «μας το δίδαξαν και οι φίλοι μας στα Βαλκάνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.