Γαλλία: Περίπου 8.400 συλλήψεις από την αρχή της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων”

|
THESTIVAL TEAM

Περίπου 8.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την αρχή της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων” πριν από σχεδόν τρεις μήνες και 7.500 έχουν προφυλακισθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως σχεδόν 1.300 αστυνομικοί, χωροφύλακες και πυροσβέστες έχουν τραυματισθεί “από μικρές ομάδες που εμπνέονται από το μίσος” από την αρχή της κινητοποίησης, στις 17 Νοεμβρίου.

Ο Κριστόφ Καστανέρ επανέλαβε πως η κυβέρνηση “είναι αντίθετη” σε οποιαδήποτε αμνηστία για τα “κίτρινα γιλέκα”, όπως είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο πρωθυπουργός στα τηλεοπτικά δίκτυα LCI και RTL.

“Το μήνυμά μου είναι σαφές: οποιαδήποτε ζημιά, οποιαδήποτε επίθεση θα διώκεται και θα τιμωρείται”, δήλωσε ο Καστανέρ απορρίπτοντας τα αιτήματα για αμνηστία που διατυπώνονται στους κόλπους των “κίτρινων γιλέκων”, όπως και μεταξύ πολιτικών.

Από την αρχή της κινητοποίησης η δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει σχεδόν 1.800 καταδίκες. Σχεδόν 1.500 υποθέσεις δεν έχουν ακόμη εκδικασθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.