Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει έξω από το κτήριο της κυβέρνησης καθώς ολοκληρώθηκε η τελετή έπαρσης, παρουσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως η προσχώρηση της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία αποδεικνύει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την ανάπτυξη, επηρεάζοντας βαθιά το μέλλον των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι κατάφερε να επιστρέψει στον κύριο «αυτοκινητόδρομο» με προορισμό την Ευρώπη, ενώ μέχρι πρότινος αγκομαχούσε στον βοηθητικό δρόμο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Σημειώνεται ότι από την πρόσοψη του κτίσματος έχει αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με την προοπτική να αντικατασταθεί από το καινούργιο συνταγματικό όνομα, που προσθέτει τον προσδιορισμό «Βόρειας».

Μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκκρεμεί η ρηματική διακοίνωση από την πλευρά της Αθήνας, που θα ενημερώσει για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Βέβαια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως θα θα είχε σταλεί τη Δευτέρα.

Η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία αφότου και τα 29 κράτη-μέλη κυρώσουν σε εθνικό επίπεδο το πρωτόκολλο εισδοχής.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που το έκανε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει η Σλοβενία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: