Πάνω από 260.000 άνθρωποι στις φυλακές της Τουρκίας

|
THESTIVAL TEAM

Πάνω από 260.000 άνθρωποι, σχεδόν ο πληθυσμός της περιφέρειας Ηρακλείου, βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας την Τρίτη. Πέραν των ποινικών καταδίκων, η κυβέρνηση προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις πραξικοπηματιών και ισλαμιστών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλ (FETO).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, από τα τουλάχιστον 260.000 άτομα που βρίσκονται σήμερα στις τουρκικές φυλακές, 202.000 έχουν καταδικαστεί, ενώ σχεδόν 58.000 άτομα βρίσκονται υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν την Τρίτη νέα εντάλματα σύλληψης για 195 άτομα που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τη FETO που ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι ενορχήστρωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 21 επαρχίες εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δεκάδες άτομα, περιλαμβανομένων 40 εν ενεργεία στελεχών του στρατού και 22 της αεροπορίας. Στην Άγκυρα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 92 υπόπτους, μεταξύ αυτών και οχτώ εν ενεργεία στρατιωτικούς, 56 από τη χωροφυλακή και 36 από το ναυτικό.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.