Οι σοροί 14 ακόμη ανθρώπων εντοπίστηκαν εντός και πέριξ της πόλης Παραντάις, στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία έχει τυλιχτεί στις φλόγες και δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο Μαλιμπού, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών από τις φονικότερες πυργκαγιές στην Καλιφόρνια στους 25.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακριβή στοιχεία σχετικά με το πώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνια Σκοτ Μακλίν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ταυτοποίησή τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει ονομαστεί Camp Fire έχει καταστρέψει ολοσχερώς περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις στην Παραντάις, περισσότερα από κάθε άλλη πυρκαγιά στην πολιτεία.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει το έργο των πυροσβεστών.

Συνολικά, περί τους 2.500 ανθρώπους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των τριών πύρινων μετώπων που κατακαίουν την πολιτεία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη κι έκτοτε οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η καταστροφή οφείλεται στην κακή διαχείριση των δασών.

Μεταξύ των πόλεων που έχουν εκκενωθεί, περιλαμβάνεται και το Θάουσαντ Όουκς, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν άνδρας άνοιξε πυρ σε μπαρ.

naftemporiki.gr