Για νέο βρόμικο παιχνίδι της Ελλάδας, με παρενόχληση του σεισμικού γεωτρητικού σκάφους της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο o σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Star.

«Η Ελλάδα-Ελληνική Κύπρος και το Ισραήλ άρχισαν ένα νέο βρόμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο, πιστεύοντας ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού Barbaros εξέθεσε τις τρεις χώρες.

«Ενώ τα Ισραηλινά drone Ηeron κοιμόντουσαν την Πέμπτη, το Τουρκικό Ναυτικό έφτασε και θα επιτηρεί το ερευνητικό της Τουρκίας», είπε ο Μπουλούτ.

«Πιστεύετε ότι η ελληνική φρεγάτα μπορεί να κινδυνεύσει να έρθει κοντά, όταν θα δει τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού», ρώτησε ο Μπουλούτ. Το ελληνικό Ναυτικό άφησε τη δουλειά του σε αεροσκάφη που αγοράστηκαν από το Ισραήλ, είπε.

Ο Μπουλούτ, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ήταν αυτός που αντέδρασε περισσότερο στην Τουρκία, όταν η Ελλάδα έπρεπε να αποδεχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ λόγω της πίεσης των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», αλλά τώρα, όπως είπε, η Ελλάδα, συνοδευόμενη από το Ισραήλ, έγινε εργαλείο των ίδιων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην Τουρκία.

«Κάποιος θα ήλπιζε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν «καλύτεροι φίλοι, καλές γειτονικές χώρες», αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω της Ελλάδας», δήλωσε ο Μπουλούτ, προειδοποιώντας ότι μια ναυμαχία μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα καταλήξει σε μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, «δεδομένης της σχετικής δύναμης του τουρκικού στρατού».

Πηγή: sigmalive.com