ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Οι συντάξεις θα αυξάνονται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τον πληθωρισμό

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η αύξηση των συντάξεων στην Ρωσία τα προσεχή χρόνια θα υπερβούν σημαντικά τους ρυθμούς του πληθωρισμού , δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

« Αυτός είναι ο βασικός στόχος τον οποίο έθεσε ο πρόεδρος, και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Σιλουάνοφ προσθέτοντας ότι αυτό, «θα διασφαλισθεί με βάση τους προβλεπόμενους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού, οι οποίοι εκτιμούμε ότι κατά την διάρκεια της προσεχούς εξαετούς περιόδου να είναι της τάξεως του 4%», «παρότι και εφέτος και με αφετηρία το 2020 βλέπουμε ότι οι ρυθμοί αύξησης του πληθωρισμού θα είναι σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις κάτω του 4%».

Ο Σιλουάνοφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι τα αποθέματα του Ταμείου Συντάξεων είναι επαρκή για να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος και η μέση σύνταξη να φθάσει το 2024 τα 20.000 ρούβλια (250 ευρώ).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.