Το σχόλιο του Μπόρις Τζόνσον ότι οι γυναίκες που φοράνε μπούρκα μοιάζουν με ληστές τραπεζών ή με γραμματοκιβώτια, συμμερίζεται ο διάσημος Βρετανός κωμικός Ρόουαν Άτκινσον, κοινώς γνωστός ως Mr Bean, o οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τον πρώην ΥΠΕΞ.

"Ως ισόβιος δικαιούχος της ελευθερίας να αστειεύομαι για τη θρησκεία, θεωρώ όντως ότι το αστείο του Μπόρις Τζόνσον ότι όσες φοράνε μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια είναι από τα καλά", έγραψε σε επιστολή του στην εφημερίδα Times.

Έπειτα από σωρεία παραπόνων και την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη, ο Τζόνσον είναι τώρα αντιμέτωπος με έρευνα από το κόμμα του για το αν παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του.

"Μια σχεδόν τέλεια οπτική παρομοίωση και ένα αστείο, το οποίο θα παραμείνει στη συνείδηση των πολιτών, είτε ζητήσει είτε δεν ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό ο Τζόνσον. Όλα τα αστεία για τη θρησκεία προσβάλλουν, επομένως είναι άσκοπο να ζητάμε συγγνώμη γι' αυτά. Θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη μόνο για κακόγουστα αστεία. Με αυτό το δεδομένο δεν χρειάζεται συγγνώμη", επεσήμανε ο ηθοποιός που προσέτρεξε στο πλευρό του πρώην ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ