Δημοσιοποιήθηκε σήμερα η έκθεση των αρμόδιων αρχών που ερευνούσαν την περίπτωση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που αγνοείται από το 2014.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την αιτία ενός εκ των μεγαλυτέρων αεροπορικών μυστηρίων στον κόσμο.

«Η ομάδα δεν κατάφερε να καθορίσει την πραγματική αιτία για την εξαφάνιση της πτήσης MH370», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κοκ Σου Τσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την ασφάλεια της MH370.

«Η απάντηση μπορεί να είναι οριστική μόνο εάν βρεθούν τα συντρίμμια», πρόσθεσε, ερωτηθείς εάν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν τι συνέβη.

Στο περιθώριο των ερευνών ειδικότερα, τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Mahathir Mohamad εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μόνο η ένδειξη περισσότερο νέων στοιχείων θα καθιστούσε εφικτή την συνέχεια των ερευνών.

Να υπενθυμιστεί πως η πτήση MH370 εξαφανίστηκε, ενώ εκτελούσε την πτήση Πεκίνου-Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβαίνοντες.