Τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ύστερα από αίτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη.

 Υπενθυμίζεται ότι με αίτημα που έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε από τον ίδιο να προβεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων.

 Ο κ. Ταγιάνι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω του αρμοδίου πολιτικού συμβούλου του, δηλώνει θετικός, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στην στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης, είχε θέσει και πάλι επί τάπητος το ζήτημα, στις 11 Ιουλίου, όταν και συναντήθηκε με τον πρόεδρο για να προχωρήσει σε συζητήσεις, με κεντρικό θέμα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα και με την επίσημη σχετική αλληλογραφία μεταξύ του γραφείου Ταγιάνι και του γραφείου Παπαδημούλη στις 17 και 18 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ταγιάνι σκοπεύει τον Σεπτέμβριο να καλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον ομόλογό του Πρόεδρο της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, θέλοντας να στηρίξει την ιστορικής σημασίας συμφωνία, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας