Τη Δευτέρα δήλωσε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Βλάντιμιρ Πούτιν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Την Τρίτη, σε μία πρωτοφανή «κωλοτούμπα», ο Ντόναλντ Τραμπ τα... γύρισε, λέγοντας ότι «δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην ήταν η Ρωσία» πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στις εκλογές του 2016, προσθέτοντας ότι αποδέχεται το συμπέρασμα που έβγαλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες!

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, μετά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου στο Ελσίνκι, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ενώ ο αμερικανικός Τύπος κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά από επικριτικά ρεπορτάζ και σχόλια. Ορισμένοι δεν δίστασαν, μάλιστα, όπως ο πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, να αξιώσουν την επέμβαση της Δικαιοσύνης και τη δίωξη του προέδρου των ΗΠΑ για «εσχάτη προδοσία».

Οι σκηνές... ροκ δεν σταμάτησαν ούτε την επομένη, με συνέπεια την «κωλοτούμπα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, άλλο ήθελε να πει και ότι εννοούσε πως «δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην εμπλέκεται η Ρωσία». Πρόσθεσε, δε, ότι «αποδέχεται το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μόλις είδα το απόσπασμα της δήλωσής μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αποσαφηνίσω τη δήλωσή μου».