Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο πρίγκιπας Χάρι και ο σταρ της μουσικής, 'Ελτον Τζον, εγκαινιάζοντας μια "παγκόσμια συνεργασία" που θα εστιάζεται στη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό HIV, στους άνδρες.

Το Elton John AIDS Foundation δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σχέδιο του πρίγκιπα Χάρι και του Έλτον Τζον. Ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στις 24 Ιουλίου, μετέδωσε το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 71χρονος Έλτον Τζον και ο 33χρονος πρίγκιπας Χάρι, είναι και οι δύο διακεκριμένοι ακτιβιστές του ιού HIV και της νόσου AIDS.

Ο Έλτον Τζον τραγούδησε στην κηδεία της μητέρας του Χάρι, της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα, και παρέστη στον γάμο του πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του HIV, σύμφωνα με στοιχεία του 2016 που επικαλείται το πρόγραμμα UNAIDS του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει έκθεση του UNAIDS που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι, λιγότεροι από τους μισούς άνδρες που ζουν με τον ιό HIV παγκοσμίως λάμβαναν θεραπεία σε σχέση με το 60% των γυναικών.

Ο Χάρι φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας του, στην καταπολέμηση του στίγματος του AIDS και είναι ιδρυτικό μέλος και υποστηρικτής του ιδρύματος Sentebale, στόχος του οποίου είναι να βοηθηθούν παιδιά που ζουν με τον ιό στο Λεσότο και στη Μποτσουάνα.