Σε μουσείο θα μετατραπεί το συγκρότημα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη Ταμ Λουάνγκ, απ΄ όπου απεγκλωβίστηκαν 12 παιδιά και ο προπονητής τους, μετά από 17 ημέρες που παρέμειναν εκεί παγιδευμένοι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των σωστικών αρχών, οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, προσθέτει το skai.gr.

Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών που περιβάλλουν μια μικρή πόλη, την Μάε Σάι, στην επαρχία της βόρειας Ταϊλάνδης Τσιάνγκ Ράι, στα σύνορα με την Μιανμάρ.

"Η περιοχή θα γίνει ένα ζωντανό μουσείο, για να μαθευτεί πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση. Θα υπάρχει μια διαδραστική βάση δεδομένων. Θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της Ταϊλάνδης", δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης και επικεφαλής της αποστολής διάσωσης, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούτ Τσαν-οτσά, ανέφερε πως για την ασφάλεια των τουριστών θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός του σπηλαίου.

Παράλληλα, μέχρι αυτήν την ώρα, τουλάχιστον δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν ταινία την περιπέτεια και τη διάσωση των παιδιών.