Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στη διαπραγματευτική του στάση για το Brexit και θα προχωρήσει στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τις Βρυξέλλες να «σοβαρευθούν».

«Η πρωθυπουργός ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην επιστολή της προς τον υπουργό ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό του για αυτή τη θέση. Μια συμφωνία επιτεύχθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή και τώρα προχωράμε να διαπραγματευτούμε αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός ... έχουμε καθορίσει τη θέση μας και τώρα είναι η σειρά της ΕΕ να κάνει κάποια κίνηση. Η ίδια (η Μέι) επιθυμεί η ΕΕ να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Τα σχόλια δείχνουν μικρή προθυμία για παρέκκλιση από τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης παρά την παραίτηση του υπουργού για το Brexit Ντείβιντ Ντέιβις αργά χθες, διαμαρτυρόμενος κατά του σχεδίου.

Ενισχύεται η στερλίνα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ένα 'ήπιο Brexit' παρά την παραίτηση Ντέιβις

Ράλι κατέγραφε σήμερα η στερλίνα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η παραίτηση του Βρετανού υπουργού για το Brexit δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρωθυπουργό και αντ’ αυτού επικεντρώνονται στο σχέδιο που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που οι αγορές θεωρούν ότι καθιστά πιο πιθανό ένα «ήπιο Brexit».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε έως και μισό τοις εκατό στο 1,3363 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 14 Ιουνίου, με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου να καταγράφεται μετά τα σχόλια του Ντέιβιντ Ντέιβις που υποβάθμισε τον κίνδυνο που θέτει η αποχώρησή του για τη Μέι. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι του ευρώ στις 88,17 πένες ανά ευρώ, πριν περιορίσει την άνοδό της.