Ανακοινώνει σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο ο Ερντογάν

|
THESTIVAL TEAM

Δηλώσεις προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, έκανε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε για την πρόοδο της Τουρκίας ότι: “Θα φτάσουμε την χώρα μας ακόμη πιο μακριά με το να επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, ξεκινώντας με το παρόν έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια”.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Εντογάν, είχε δηλώσει ότι θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική πολιτική όταν επανεκλεγεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στη συνάντηση με την κοινοβουλευτική του ομάδα, τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου και θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όταν θα ορκιστεί και πάλι στη προεδρία την Δευτέρα.

“Ως πρόεδρος του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος θα ανακοινώσω τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στις 9 πμ τη Δευτέρα…Θεού θέλοντος (το νέο υπουργικό συμβούλιο) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή”, είπε στην ΚΟ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους ο ίδιος, έχοντας αποκλειστικά τον πλήρη έλεγχο, χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.