Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε από τη Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας (IGPN) ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 22χρονο το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νάντη της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Με εντολή του εισαγγελέα Πιερ Σενέ, ο αστυνομικός «ο οποίος έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του και προκάλεσε τον θάνατο του θύματος» προφυλακίστηκε σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του ελέγχου ενός αυτοκινήτου που φερόταν να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της αστυνομίας, τον Ζαν-Κριστόφ Μπερτράντ, ο οδηγός δεν υπάκουσε στην εντολή των αστυνομικών να βγει από το όχημα και χτύπησε προσπαθώντας να ελιχθεί τον έναν από τους αστυνομικούς–υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο γόνατο. «Ένας από τους συναδέλφους άνοιξε πυρ και πέτυχε τον νεαρό, που δυστυχώς απεβίωσε», πρόσθεσε ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας. Νωρίτερα, άλλες πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν πως ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στην καρωτίδα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε με την άφιξή του στο νοσοκομείο.