Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 16 Αφγανούς αστυνομικούς και δύο πολίτες στη δυτική επαρχία Μπάντγκις μετά το τέλος της τριήμερης εκεχειρίας που είχαν κηρύξει μέχρι την προηγούμενη Κυριακή με την ευκαιρία της γιορτής Έιντ αλ Φίτρ για το τέλος του Ραμαζανιού.

Από χθες Πέμπτη άρχισαν τις επιχειρήσεις τους, αφού απέρριψαν την πρόταση του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι για παράταση της εκεχειρίας, ενώ την Τετάρτη σκότωσαν τουλάχιστον 30 στρατιώτες και κατέλαβαν μια στρατιωτική βάση στη Μπάντγκις.

Ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Καμπούλ δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει επίθεση για την κατάληψη οκτώ σημείων ελέγχου στην επαρχία αυτή. Χθες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο εξ αυτών και έστησαν ενέδρα στις ενισχύσεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που είχαν σταλεί στην περιοχή.

Στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ στη νότια επαρχία Κανταχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν χθες στην έδρα μιας εταιρείας οδικών κατασκευών. Απήγαγαν 13 μηχανικούς και 20 φύλακες, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Επιπλέον τέσσερις φύλακες σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να απελευθερώσουν τους ομήρους, που είναι όλοι Αφγανοί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters