Το κτίριο που διεξαγόταν το συμβούλιο των επικεφαλής των Ταλιμπάν βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό την περασμένη Τετάρτη οι αμερικανικές δυνάμεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ηγέτες της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση στο Αφγανιστάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Helmand, όπου διεξάγονται μάχες σε πολλαπλά μέτωπα. Νωρίτερα, ομάδα Ταλιμπάν είχε εισβάλει στην πρωτεύουσα Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους, ενώ ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας, για τουλάχιστον δύο ώρες.

Το συμβούλιο των ηγετών της ισλαμιστικής οργάνωσης διεξήχθη στις 24 Μαΐου και «αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα στην οργάνωση της τρομοκρατικής ομάδας», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους διέψευσαν την είδηση των 50 νεκρών ηγετών τους, κάνοντας λόγο για «αμερικανική προπαγάνδα». Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, η επίθεση έγινε σε δύο σπίτια πολιτών στη Musa Qala, όπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Πηγή: protothema.gr