Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, που πλήττεται από κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα τους 42 βαθμούς Κελσίου, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση που διαχειρίζεται τα νεκροτομεία.

"Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες παραλάβαμε 180 πτώματα, σχεδόν διπλάσια από το σύνηθες", είπε ο Φαϊσάλ Εντι, ο επικεφαλής της Edhi, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης του Πακιστάν που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Η μη κυβερνητική οργάνωση διαχειρίζεται τα νεκροτομεία και τα ασθενοφόρα της πόλης.

"Οι συγγενείς των θυμάτων αποδίδουν τους περισσότερους από τους θανάτους στον καύσωνα, κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από ανεξάρτητη πηγή", πρόσθεσε.

Οι αρχές της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, αμφισβήτησαν τον αριθμό αυτό. Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μουχάμαντ Άλι Σαΐχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι τώρα έχει αναφερθεί "μόνο ένα θύμα ηλίασης".

Ο Αμίρ Χαμπίμπ, κάτοικος της συνοικίας Κοράνγκι, ο αδελφός του οποίου μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ενώ εργαζόταν, είπε από την πλευρά του ότι "οι γιατροί απέδωσαν τον θάνατό του στο κύμα καύσωνα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ