Συρία: Οι ειδικοί επιθεωρητές για τα χημικά έφτασαν στην Ντούμα

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δείγματα από μια τοποθεσία στην Ντούμα, όπου φέρεται ότι έγινε στις 7 Απριλίου επίθεση με χημικά όπλα, συνέλεξαν σήμερα οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η ειδική αποστολή του ΟΑΧΟ (…) μετέβη το πρωί της 21ης Απριλίου στην πόλη Ντούμα” ανέφερε το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, διευκρινίζοντας ότι την ασφάλεια των επιθεωρητών είχαν αναλάβει οι Σύριοι, σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο ΟΑΧΟ στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι τα δείγματα θα μεταφερθούν στα εργαστήριά του στο Ράισβαϊκ της Ολλανδίας προκειμένου να αναλυθούν. “Ο ΟΑΧΟ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα μελετήσει τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένης και άλλης μιας πιθανής επίσκεψης στην Ντούμα”, πρόσθεσε.

Με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα και άλλες πληροφορίες και υλικό που έχει συλλέξει η ομάδα, θα συνταχθεί η έκθεση του Οργανισμού που θα υποβληθεί κατόπιν στα μέλη του. Η ομάδα του ΟΑΧΟ θα προσπαθήσει να καθορίσει αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Ντούμα και ποιου είδους. Δεν έχει εντολή όμως να καθορίσει ποια από τις εμπόλεμες πλευρές ευθύνεται για την επίθεση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.