Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή την απόφαση για τον ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

"Αυτή η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για άλλη μία φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Süleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για άλλη μία φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές Αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές Αρχές.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έπληξε τη συνείδηση του κοινού, απορρίπτοντας επανειλημμένα την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν την δημοκρατία.

Επιμένουμε στην έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη."