Οκτώ άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στον βιασμό και τον φόνο μιας οκτάχρονης μουσουλμάνας από το κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για την πρώτη ακροαματική διαδικασία σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της ινδικής κοινωνίας και επικρίσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματος.

Το κορίτσι που προερχόταν από μια νομαδική κοινότητα, η οποία διαβιώνει στα δάση του Κασμίρ, ναρκώθηκε, κρατήθηκε αιχμάλωτο σε έναν ινδουιστικό ναό και κακοποιούνταν σεξουαλικά επί μια εβδομάδα προτού στραγγαλιστεί και δεχθεί χτυπήματα με μια πέτρα τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος του κοριτσιού ήταν μέρος ενός σχεδίου απομάκρυνσης των νομάδων από την περιοχή Κάτουα στο Τζαμού, το κυρίως ινδουιστικό αυτό τμήμα του μοναδικού κρατιδίου της Ινδίας όπου υπερτερούν πληθυσμιακά οι μουσουλμάνοι.

Ο φερόμενος αρχηγός της ομάδας, ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ο Σαντζί Ραμ, φρόντιζε τον ναό όπου κρατούνταν το κορίτσι, ενώ δύο από τους οκτώ που δικάζονται είναι αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν για να καθυστερήσουν την έρευνα.

Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης την 28η Απριλίου.