Πρώην διευθυντής FBI: “Ηθικά ακατάλληλος” ο Τραμπ για πρόεδρος

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Ακατάλληλο από ηθική άποψη» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας. 

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Τζέιμς Κόμεϊ θεωρεί ότι ο Τραμπ κάνει «τρομακτική ζημιά» στους θεσμικούς κανόνες.

«Δεν πιστεύω τις ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει πρόβλημα υγείας, ή βρίσκεται στα αρχικά στάδια της άνοιας», είπε ο Κόμεϊ, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής του, όπως το δημοσιοποίησε το ABC. «Δεν πιστεύω ότι είναι ανίκανος από ιατρική άποψη. Πιστεύω ότι είναι ανίκανος από ηθική άποψη να είναι πρόεδρος», πρόσθεσε ο Κόμεϊ, τον οποίο καθαίρεσε ο Τραμπ την 9η Μαΐου 2017.

«Ο πρόεδρός μας οφείλει να ενσαρκώνει και να παραμένει προσηλωμένος στις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της χώρας μας. Η πιο σημαντική (από αυτές τις αξίες) είναι η αλήθεια. Αυτός ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να το κάνει», υποστήριξε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

«Ένας άνθρωπος (…) που μιλάει και συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να είναι κομμάτια κρέατος, που λέει μόνιμα ψέματα για θέματα μεγάλα και μικρά κι επιμένει ότι ο αμερικανικός λαός τα πιστεύει, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, για ηθικούς λόγους. Και αυτή δεν είναι μια πολιτική δήλωση», ανέφερε.

«Είναι ακατάλληλος από ηθική άποψη να είναι πρόεδρος», επέμεινε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην διευθυντής του FBI είπε πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να είναι εκτεθειμένος σε εκβιασμό από τη Ρωσία, εξαιτίας του ισχυρισμού σύμφωνα με τον οποίο ήταν παρών όταν δύο ιερόδουλες ούρησαν η μια πάνω στην άλλη το 2013 σε ένα ξενοδοχείο στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.