Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την χημική επίθεση στη Συρία

|
THESTIVAL TEAM

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η έκτακτη συνεδρίαση των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσουν τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα, στη Συρία.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία διέψευσε ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων.

Λίγο νωρίτερα, ο ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επέπληξε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις «άτονες καταδικαστικές δηλώσεις» για τη χημική επίθεση στη Συρία λέγοντας ότι η απουσία ισχυρής αντίδρασης θα έχει τρομερές συνέπειες για δεκαετίες.

«Ορισμένες πολύ ισχυρές χώρες είναι αμέσως αναμεμειγμένες στη σύρραξη στη Συρία και ωστόσο έχουν αποτύχει πλήρως να σταματήσουν αυτήν την απειλητική υποτροπή προς την ελεύθερη χρήση χημικών όπλων. Αυτή η συλλογική αδιαφορία απέναντι σε μία ακόμη πιθανή χρήση ενός από τα πλέον φρικτά όπλα που έχει ποτέ κατασκευάσει ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.