Σύλληψη υπόπτου για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν σε σκάφος με ελληνική σημαία

|
THESTIVAL TEAM

Έναν ύποπτο για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν συνέλαβαν σε γιοτ που έφερε ελληνική σημαία, στην πόλη Μαρμαρίδα, στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Ρόδο, οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται η “Καθημερινή”, o συλληφθείς είναι ο 48χρονος Μουράτ Ελμάς, ιμάμης του “τρομοκρατικού δικτύου” του Γκιουλέν, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο Ελμάς δίδασκε θρησκευτικά στο δίκτυο των σχολείων του Φετουλάχ Γκιουλέν και σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα.

Στην κατοχή του, αναφέρει το Anadolu, βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν εγκατεστημένα το ByLock, μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν και οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2016.

Η σύλληψη του Ελμάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Anadolu, θεωρείται σημαντική για την εξάρθρωση του τοπικού δικτύου της οργάνωσης του Γκιουλέν (FETO).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.