Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 60 ακόμη τραυματίστηκαν, ύστερα από ανατροπή διώροφου λεωφορείου το πρωί του Σαββάτου στο Χονγκ Κονγκ.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη, καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, που προκάλεσε θανάτους και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Φωτογραφίες και πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος εικονίζουν πυροσβέστες καθώς προσπαθούσαν κόβοντας τμήματα του οχήματος να σώσουν επιβάτες παγιδευμένους στο εσωτερικό του λεωφορείου, που κειτόταν πεσμένο στη μία του πλευρά με την οροφή του παραμορφωμένη, στα όρια του οδοστρώματος της κοινότητας Τάι Πο.

Νοσοκομεία της πόλης έδωσαν έναν απολογισμό του δυστυχήματος που κάνει λόγο για 19 νεκρούς. Κατά τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ, δέκα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν βαριά. Στην πλειονότητά τους, οι νεκροί και οι τραυματίες επέβαιναν στο ανώτερο επίπεδο του λεωφορείου, διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τσαν Χινγκ-γιου, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Ο οδηγός εκτιμάται ότι είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας σε ένα σημείο με κατηφορική κλίση κι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, δήλωσε από την πλευρά του σε εκπροσώπους του Τύπου ένας αξιωματικός της τροχαίας, ο Λι Τσι-γουάι.