Ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε σήμερα από Κούρδους μαχητές, στην περιοχή του Αφρίν στα βόρεια της Συρίας, όπως υποστηρίζουν Κούρδοι ακτιβιστές.

Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, μετέδωσε επίσης, την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου όπως αναφέρει το in.gr.

Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρισης με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

Νωρίτερα, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είχε επικαλεστεί δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν σύμφωνα με τις οποίες το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο είχε καταρριφθεί  επαρχία Χατάι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

Από την κατάρριψη του ελικοπτέρου δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.