Έναν από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στην Ινδία κατάφεραν να συλλάβουν οι αρχές της χώρας. Πρόκειται για τον Αμπντούλ Σουμπχάν Κουρεσί, γνωστό και ως Ταουκίρ, ο οποίος καταζητείτο ως ύποπτος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο δυτικό κρατίδιο της Ινδίας Γκουτζαράτ, το 2008.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2008, σκοτώθηκαν 56 άνθρωποι και πάνω από 200 τραυματίσθηκαν. Ο Αμπντούλ, ειδικός στην κατασκευή βομβών, παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ασύλληπτος καθώς παραπλανούσε τις αστυνομικές αρχές αλλάζοντας τακτικά την εμφάνισή του.

Γνωστός στις αρχές για τις διασυνδέσεις του με την απαγορευμένη στην Ινδία οργάνωση «The Students' Islamic Movement of India (SIMI)-Indian Mujahidden (IM)», ο Αμπντούλ ήταν εξειδικευμένος μηχανικός και είχε εργαστεί σε κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής στην Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τρομοκράτης που συνελήφθη στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, καταζητείτο και για τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα στο Δελχί, καθώς και για μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τοπική αμαξοστοιχία το 2006 στο Μουμπάι.

Ο Αμπντούλ ήταν γνωστός και ως «Μπιλ Λάντεν της Ινδίας» για την ικανότητά του να αλλάζει συχνά την εμφάνισή του και να ξεφεύγει από τον αστυνομικό κλοιό.